چرا نوزاد شیر نمی خورد؟

چرا-نوزاد-شیر-نمی-خورد؟

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ و چه باید کرد؟
چرا نوزاد شیر نمی‌خورد و آیا این مسئله می‌تواند نگران کننده باشد؟ در اینجا ما برخی از دلایل رایج شیر نخوردن کودک را بیان می‌کنیم به علاوه اینکه چه موقع به پزشک مراجعه کنید!.
وقتی نوزاد شما شیر را نمی‌خورد، ممکن است در آن لحظه احساس خوبی ندارد. به هر حال شما دلیل آنرا نمی‌دانید و اینطور نیست که نوزاد مشکل را به شما بگوید و یا برایتان چت ارسال کند. اما وقتی تغذیه کودک و گرسنگی در میان است، هر چیزی که باعث شده است نوزاد شیرش را میل نکند، می‌تواند نگران کننده و مشکل بزرگی باشد.

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ این مشکل نیز باید بگذرد مانند تمام مشکلاتی که نوزادان و کودکان از آن عبور کرده‌اند. به خواندن مطلب ادامه دهید.

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ دلایل رایجی که مانع شیر خوردن نوزاد می‌شود: هنگامی که نوزاد شما ناراحت می‌شود با بیقراری، گریه و نخوردن شیر این موضوع را به اطلاع شما می‌رساند. برخی از دلایل شیر نخوردن نوزادان:
ممکن است کودک شما به اندازه کافی گرسنه نیست، همانطور که خودتان گاهی اوقات تمایلی به خوردن غذا ندارید.
ممکن است کودک شما در حال دندان درآوردن باشد و ترجیح دهد شیر خنک‌تری بنوشد تا التیامی باشد برای لثه‌هایش.
اگر جدیدا تغذیه کودک را از سینه مادر به شیشه شیر تغییر داده‌اید این همان دلیل مقاومت اوست.
مادر ممکن است غذایی خورده باشد که بر روی طعم شیر اثر گذاشته و نوزاد از خوردن آن امتناع می‌کند.

اگر کودک شما مریض است، ممکن است تمایلی به خوردن شیر نداشته باشد.
ممکن است کودک ناراحت و آزرده خاطر باشد، بهتر است موقعیت تغذیه او را تغییر دهید و سپس مجدد امتحان کنید. چرا نوزاد شیر نمی خورد؟

چرا-نوزاد-شیر-نمی-خورد؟

به یک برنامه تغذیه پایبند باشید

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ صرف نظر از امتناع کودک از خوردن شیر، مهم این است آرام و صبور باشید، چند نکته مهم وجود دارد که شاید کمک کند دوباره کودک شروع به شیر خوردن نماید:
بهترین کار این است برنامه تغذیه کودک رعایت شود. مثلا دادن یک شیشه شیر در وعده‌های منظم، حتی اگر کودک در برابر خوردن مقاومت کرد به دادن وعده غذایی ادامه داده و صبور باشید. اگر باز هم کودک از خوردن امتناع میکند بهتر است موارد زیر را بررسی کنید:

آیا شیر در دمای مناسب است؟
آیا کودک در وضعیت و موقعیت مناسبی قرار گرفته است؟
چک کنید عواملی خاص موجب اضطراب و حواس‌پرتی کودک نشده است؟ مانند صداهای بلند، نورهای خیره کننده، یا چهره‌های جدید!

همچنين خواندن مطالب زیر توصیه می‌شود، خواندن مطالب پر بازدید سایت.
چرا نوزاد گریه می کند و نمی خوابد؟ اینجا
چرا نوزاد شیر بالا می آورد؟ اینجا
چرا نوزادان زردی می گیرند؟ دلایل زردی نوزاد اینجا

نا امیدی خود را نشان ندهید

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ کودک بخوبی شما را می‌شناسد و بخوبی احساس می‌کند زمانی را که تنش دارید. باید همچنان آرامشتان را حفظ کنید، کودک از شما آرامش می‌گیرد. (نفس عمیق بکشید) و با حرکات منظم زمان تغذیه را سپری نمایید، اگر کودک احساس کند شما دچار مشکل شده‌اید ناراحت می‌شود.

کودکانیکه با شیر مادر تغذيه شده‌اند و حالا به هر دلیلی روش تغذیه آنها به شیشه شیر انتقال می‌یابد، (حال شاید بوسیله یک پرستار باشد)، از خوردن آن امتناع می‌کنند زیرا می‌دانند که چیز بهتری وجود دارد.
اگر چنین شرایطی پیش آمده است از شریک زندگی خود بخواهید این مسئولیت را بر عهده بگیرد، یا بهتر است تا سپری شدن این مدت پدر بزرگ یا مادر بزرگ اینکار را انجام بدهد.

شاید مجبور باشید برای مدتی دور از خانه بمانید مثلا برای ماموریت کاری یا…در اینجا چند نکته وجود دارد که شریک زندگی شما یا خویشاوندان با رعايت آنها می‌توانند مسئولیت شیر دادن به کودک را با شیشه شیر به عهده بگیرند:
شریک زندگی یا خویشاوندان با پیشنهاد شیشه شیر به کودک ابتدا اجازه دهند چند قطره شیر روی لبان کودک و دهان بریزد تا تشخیص دهد این شیر مادر یا همان غذای همیشگی اوست.

لب‌هایش را آنقدر با نوک پستانک نوازش دهید تا زمانیکه دهانش را باز کند و شیر خوردن را شروع نماید.
اگر کودک دهانش را بسته نگه می‌دارد سعی نکنید بزور نوک پستانک را بین لبانش قرار دهید، این نبردی است که مطمئناً با شکست روبرو خواهد شد. چرا نوزاد شیر نمی خورد؟

why-does-the-baby-not-drink-milk-01

برنامه تغذیه

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ آیا ممکن است کودک شما گرسنه نباشد؟ یکی از بهترین راهکار برای جلوگیری از امتناع کودک از خوردن شیر ایجاد یک برنامه غذایی منظم است که کودک نیز بتواند آنرا پیش‌بینی کند. اگر اندکی قبل به کودک شیر داده‌اید و خیلی زود دوباره غذا دادن را امتحان می‌کنید، ممکن است کودک آنقدر گرسنه نباشد که بخواهد غذا بخورد.
زمانیکه کودک گرسنه است نشانه‌هایی بروز می‌دهد، که به ما می‌گوید او گرسنه است. (طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا)
این موارد شامل گزینه‌های زیر است.

لیس زدن لب‌های خود
به طور مکرر دستان خود را در دهانش می‌گیرد.
دهانش را به طور مداوم باز و بسته می‌کند.
حرکت سر، دهان و فک‌هایش در جستجوی سینه یا شیشه شیر
معمولا نوزادان کم غذا می‌خورند، اما به وعده‌های غذایی بیشتری نیاز دارند، جدول تغذیه نوزادان

تغذیه-نوزاد-تغذیه-نوزاد-با-شیر-

چک کردن سر شیشه شیر
چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ نوزادان که بزرگتر می‌شوند بیشتر هم شیر می‌نوشند و همچنین قدرت مکیدن آنها زیاد می‌شود، بنابراین در نظر داشته باشید سرشیشه‌های قبلی که استفاده می‌کردید باید تعویض شوند و شماره‌های بزرگتر را استفاده کنید تا خروجی شیر آنها افزایش پیدا کند، در غیر اینصورت سرشیشه‌هایی با خروجی شیر کم موجب اذیت شدن نوزاد و به احتمال موجب امتناع او از شیر خوردن خواهد شد. همیشه سعی کنید با رشد و سن نوزاد شماره‌های سرشیشه را نیز تعویض و تنظیم نمایید.

نوشیدن شیر با فنجان
چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ از ۶ ماهگی به بعد خوردن شیر با فنجان را در دستور کاری قرار دهید و به کودک آموزش دهید که از فنجان نیز می‌تواند شیر بنوشد، اینطوری کودک از تجربه جدید خود لذت خواهد برد. با این کار کودک کنجکاو خواهد بود که بله چیزهای بهتری هم وجود دارد، حتی با این تجربه جدید کودک تشویق خواهد شد که به شیر خوردن خود برگردد.

در چه شرایطی به پزشک مراجعه کنیم؟

چرا نوزاد شیر نمی خورد؟ کاملا طبیعی است که نوزادان گاهی از شیر خوردن امتناع می‌کنند. اما اگر کودک قاطعانه شیر نمی‌خورد این نگران کننده است و ممکن است خطرناک باشد، 1 تا 5 درصد از نوزادان نوپا اختلال تغذیه‌ای دارند و می‌بایست تحت مراقبت پزشکی باشند. اختلالات تغذیه‌ای ناشناخته می‌تواند به سوء تغذیه منجر شود، بنابراین اگر به تغذیه نوزادتان مشکوک هستید بهتر است او را غربالگری نمایید بخصوص اگر وزن‌گیری کودک متوقف شود یا شروع به کاهش وزن نماید.

علائمی که باید به پزشک مراجعه نمایید:
استفراغ
اسهال
تب
گریه، بیقراری، تحریک‌پذیری
کشیدن گوش
علائم کم آبی بدن، مانند پوشک خشک

گروه تولید محتوای سیسمونیا دات کام


2 نظر در “چرا نوزاد شیر نمی خورد؟

  1. علی ریاحی گفت:

    واقعا مطلب مفیدی بود، دست نویسنده درد نکنه، عالی…

    1. آرو گفت:

      ممنون جناب ریاحی عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *